Den norske veterinærforening

Akademikerne har rundet 200 000 medlemmer

13.12.2017
Veterinær Siri Ag (27) er blant de nyinnmeldte. - Fagforeningen er nyttig når det dukker opp utfordringer i jobbsammenheng. Det har jeg allerede erfart, sier hun.

I desember 2017 passerte Akademikerne, med sine 13 medlemsforeninger for folk med høy utdanning, for første gang 200 000 medlemmer. 

Milepæl: - Det er en milepæl og vi skal jobbe beinhardt for å fortsette å vokse. I et arbeidsmarked som endrer seg raskt er jeg overbevist om at det er viktigere enn noen gang å være organisert i en fagforening, sier leder i Akademikerne, Kari Sollien.

 

Takknemlig for hjelp: Et av de nyeste tilskuddene til Akademikernes fagforeninger heter Siri Ag, som er medlem av Den norske veterinærforening. 27-åringen jobber i Midt-Norsk Havbruk i Nord-Trøndelag, der målet blant annet er så skape best mulig fiskehelse.

 
Video med Siri Ag

- Ingen dag er lik, og det er en perfekt blanding av kontorarbeid og tid ute på sjøen. Jeg trives veldig godt.

 

Gode råd: Hun hadde mest sannsynlig jobbet et annet sted, hadde det ikke vært for råd fra Den norske veterinærforening. 

- Jeg var student, og søkte etter min aller første jobb. Jeg fikk et jobbtilbud fra en klinikk.

Ag sendte kontraktsforslaget til jurist Mette Fredriksen i Den norske veterinærforening, og spurte om alt virket å være på stell hos denne arbeidsgiveren.  

Sa nei til jobb: - Da fikk jeg fort beskjed om at om at kontrakten ikke var ok. Det var en del avvik, og en del forhold som ikke var som de burde være. Da takket jeg nei til jobben. Jeg fikk veldig god hjelp av foreningen, og jeg lærte mye av dette, sier hun.  

Gir et faglig fellesskap: Ag mener fagforeningene er viktige for å ha noen å støtte seg på. 

- Hvis man får problemer i arbeidslivet, eller trenger noen å diskutere med, er fagforeningene nyttige. Jeg utnytter meg av fellesskapet Den norske veterinærforeningen gir.  

Hun er medlem av en av foreningens fem underforeninger, Akvaveterinærenes forening.

- På kurs og konferanser med dem er det lett å komme i kontakt med andre som står overfor de samme utfordringene som meg. Det gir et stort fiskehelsenettverk, og vi kan diskutere ulike temaer. Jeg har også noen å ringe til når jeg trenger å diskutere faglige problemstillinger. 

 

Kilde: Akademikernes nettside, 13. desember 2017:  http://akademikerne.no/no/om_akademikerne/Akademikerne har rundet 200 000 medlemmer%21.b7C_wRvS3Q.ips

 

 

 

 

 

 

0 Kommentar

Kommenter saken

Du må være logget inn for å kommentere.