Den norske veterinærforening

Førsteinspektør avd. Helgeland

Helgeland

Tittel: Førsteinspektør

Stillingstype: Fast stilling

Søknadsfrist: 19. november 2017

Havbruksnæringen i Norge er i stadig vekst og utvikling, og Nord-Norge har en svært sentral plass i denne utviklingen. Mattilsynet, Region Nord, er delt inn i 5 avdelinger som dekker hele Nord-Norge.

I avdeling Helgeland har vi nå ledig en fast 100 % stilling for deg med god kompetanse innen akvakultur. Kontorsted for stillingen vil være ved et av følgende kontorsteder: Mo i Rana, Sandnessjøen eller Brønnøysund. Vi ber om at du oppgir i søknaden dersom du har særlige ønsker i forhold til kontorsted.

Arbeidsoppgaver
Arbeidsoppgavene i stillingen vil være veiledning og tilsyn innen fiskehelse og fiskevelferd. Dette omfatter blant annet rådgiving og veiledning om forebyggende fiskehelse- og velferdsarbeid til næringen, inspeksjoner og revisjoner av akvakulturanlegg, tilsyn med fiskehelsepersonell, uttak av prøver, håndtering av sykdomsutbrudd, utredning av sykdomsutbrudd, utredning av lokalitetssøknader, driftsplansøknader og annen saksbehandling innenfor området.

Andre oppgaver innen Mattilsynets forvaltningsområde kan bli tillagt stillingen ut fra regionens samlede behov, beredskapsmessige vurderinger og prioriteringer.

Arbeidet er i dag organisert i lokale fagteam som planlegger og gjennomfører arbeidet. Arbeidet innen akvakulturområdet er i stadig utvikling mot mer regionalt samarbeid og arbeid på tvers av avdelingsgrensene. Noe reiseaktivitet må påregnes.

Lurer du på hvordan det er å jobbe hos oss? Se glimt fra arbeidshverdagen til noen av våre medarbeidere på Instagram(https://www.instagram.com/jobbenmin_mattilsynet/)

Kvalifikasjoner
Vi søker primært etter veterinær eller fiskehelsebiolog med norsk autorisasjon. Annen utdanning på masternivå innen akvakultur kan også være relevant bakgrunn for stillingen. Vi ønsker at du har kunnskap om akvakulturnæringen og nye behandlingsmetoder. Vi ønsker også at du har erfaring fra offentlig forvaltning, tilsynsarbeid med systemrevisjon eller annen relevant arbeidserfaring innen stillingens arbeidsområder.

Opplæring vil bli gitt, og nyutdannede oppfordres også til å søke stillingen. Mattilsynets IKT-verktøy forutsettes brukt i all saksbehandling. Du må beherske norsk godt, både skriftlig og muntlig. Du må ha førerkort i klasse B. Kontoret disponerer leasingbil.

Vi ber om at du laster inn vitnemål og attester som vedlegg til søknaden din.

Personlige egenskaper
Vi ser etter fleksible og engasjerte medarbeidere med god forståelse for tilsynsrollen, god evne til å samarbeide, kommunisere og arbeide i team. Vi ønsker videre at du kan arbeide selvstendig, har evne til å prioritere, er pålitelig og strukturert.

Vi tilbyr
Faglig interessante arbeidsoppgaver av stor betydning for samfunnet. Et tverrfaglig og godt arbeidsmiljø i nye og moderne kontorlokaler. Fleksibel arbeidstid. Kompetansearbeidsplasser i en region med unike muligheter for både natur- og friluftsopplevelser og byliv.

Lønnsplassering i stillingskode 1498 førsteinspektør med minimum avlønning fra kr 500.000 avhengig av kvalifikasjoner. For spesielt godt kvalifiserte søkere kan stillingskode 1499 seniorinspektør vurderes. Som ansatt i staten nyter du godt av gunstige pensjons- og låneordninger i Statens Pensjonskasse.

Mattilsynet er opptatt av mangfold, og vi oppfordrer derfor alle kvalifiserte kandidater til å søke jobb i Mattilsynet uansett alder, kjønn, redusert funksjonsevne, nasjonal eller etnisk bakgrunn. Mattilsynet ønsker å være en god arbeidsplass, og har inngått avtale om "inkluderende arbeidsliv".

Ikke send søknad per e-post, men benytt lenken under. Søk her: http://frantz.no/Mattilsynet_akvakultur.html