Den norske veterinærforening

Forsvaret har fått ny veterinærinspektør

08.04.2019
Oberst Lise Sundem ble 5. mars innsatt som veterinærinspektør. Sundem tar over etter oberst Per Lausund som går over i pensjonistenes rekker.

– Jeg vil tiltre veterinærinspektørstillingen med fokus på «helse for stridsevne». En endret internasjonal sikkerhetssituasjon kombinert med utfordringer innenfor One Health, har medført økt krav til samarbeid for å ivareta totalforsvaret for Norge. Forsvarets veterinærer skal være aktive innenfor sivilt-militært og alliert samarbeid og i samvirke med forsvarets personell, sa Sundem.

Best kvalifisert

– Hun blir innsatt som veterinærinspektør for Forsvaret fordi hun er best kvalifisert til jobben, sier sjef for Forsvarets sanitet, generalmajor Jon. G. Reichelt.

Lise Sundem ble uteksaminert fra Veterinærhøgskolen i Oslo i 2000. I 2016 gjennomførte hun Krigsskolens kvalifiseringskurs - grunnleggende offisersutdanning (KVK GOU), og er for tiden fellesoperativ emnestudent (VOU) ved Forsvarets høgskole.

Hun har også erfaring som veterinær utenfor forsvarssektoren. Blant annet har hun vært eier og daglig leder av en veterinærklinikk. Hun har i tillegg en MSc i miljøgifter og økotoksikologi, samt studier innen økonomi og prosjektledelse.

Sundem begynte i Forsvaret som vernepliktig akademiker i 2009 og ble fast tilsatt som stabsveterinær ved Forsvarets sanitet i 2011. Første halvår 2012 tjenestegjorde hun som NCC veterinær for Forsvaret i Afghanistan.

- Veterinærforeningen gratulerer Lise Sundem og ønsker henne lykke til i denne viktige jobben som veterinærinspektør, sier Torill Moseng, president i Veterinærforeningen.

 

 

0 Kommentar

Kommenter saken

Du må være logget inn for å kommentere.