Quality Hotel Entry, Mastemyr

Informasjon

Tema: Halthet i hestepraksis - Det distale benet

Forelesninger 09. - 10. desember på Quality Hotel Entry, Mastemyr
Workshop 11. desember Hesteklinikken NMBU-Veterinærhøgskolen

Dette kurset skal gi en god innføring i diagnostikk og behandling av haltheter fra det distale benet. Kurset vil gi en innføring i halthetsundersøkelser og diagnostiske analgesier, samt de utfordringer som kan oppstå underveis. Radiologiundersøkelser vil bli grundig gjennomgått, samt ultralyd av gaffelbånd, kodeseneskjede og hov. Det vil også bli forelesninger om hovens biomekanikk, terapeutisk skoing, prinsipper for rehabilitering og oppdatering på behandling av hovsenebenslidelser.

Målsettingen for kurset var å lage et kurs for alle som jobber med halthet hos hest, også de med lang erfaring i hestepraksis. Det er innhentet anerkjente, internasjonale forelesere med lang erfaring i halthet og billeddiagnostikk, samt med god formidlingsevne. Det vil bli god anledning til diskusjon rundt kasus samt å stille spørsmål underveis. Det vil bli anledning til å delta på en praktisk dag på NMBU søndag.

Målgruppe: Alle veterinærer som jobber med halthet hos hest, både erfarne hestepraktikere, nyutdannende og kombinertpraktikere.

Priser og betingelser

Early bird: 20. oktober

Påmeldingsfrist: 5. november

Påmeldingsfrist