Scandic Grand Central Helsinki, Vilhonkatu 13
00100
Helsinki

Informasjon

Norges Farmaceutiske forening arrangerer felles forhandlingskurs for tillitsvalgte i statlig sektor fra Legeforeningen, Veterinærforeningen, Arkitektenes fagforbund, Samfunnsøkonomene, Norsk Lektorlag og Farmaceutene i Helsinki høsten 2023.

Dette kurset var oppprinnelig planlagt avholdt i Reykjavik, men av økonomiske grunner har dette blitt endret til Helsinki.

Fagområde:

Tariff, forhandlinger

Læringsmål

 • Gi en innføring i forhandlingsteknikk
 • Gi praktisk øvelse i forhandlinger
 • Økt kunnskap om gjennomføring av lokale lønnsforhandlinger

Kursbeskrivelse
Forhandlingskurset er beregnet på tillitsvalgte i statlig sektor som har deltatt på grunnkurs og/eller har grunnleggende kjennskap til tillitsvalgtrollen. Kurset gir en gjennomgang av de viktigste lønnsforhandlingsbestemmelsene og forhandlingsteknikk. Hovedtyngden av kurset ligger på et forhandlingsspill hvor deltagerne deles opp i grupper og coaches gjennom «reelle» lokale forhandlinger, med en fiktiv statlig arbeidsgiverpart og arbeidstakerpart i ulike foreninger.

Dette er den perfekte oppladningen til høstens lokale forhandlinger.

Det blir også god mat, og muligheter til å sosialisere med andre tillitsvalgte, både fra egen forening og fra andre Akademikerforeninger.

 

Priser og betingelser

Praktisk informasjon fra Farmaceutene:

 • Hotell blir bestilt for alle påmeldte
 • Fly til og fra Gardermoen til Helsinki blir ordnet for alle som får plass på kurset. Fly til og fra Gardermoen bestiller du selv og sender refusjon til din primærforening. Det blir bestilt billetter til følgende flyvninger:
 • 30.08.2023 fra OSL til HEL kl. 08.35 med Finnair, AY0912 Flyet lander i Helsinki kl. 10.55
 • 1. september fra HEL til OSL kl. 19.50 med Finnair, AY0917 Flyet lander på Gardermoen kl. 20.20
 • Nødvendig ekstra overnatting på Gardermoen dekkes også av foreningene dersom det ikke er mulig å reise tidlig på onsdag eller sent på fredag.  Om du har behov for en ekstra overnatting på Gardermoen før eller etter kurset, krysser du av på dette i påmeldingen.
 • Om du ønsker å bestille fly selv, må du krysse av på dette i påmeldingen. Vær oppmerksom på at det begynner å bli få ledige plasser på flyvninger disse dagene, så vær ute i god tid. 

  Primærforeningen dekker alle kostnader ved kurset. Herunder flyreiser, hotell, måltider i henhold til programmet, samt transport mellom flyplass og hotell onsdag og fredag. Som tillitsvalgt har du som hovedregel rett til fri med lønn for å delta på kurset. 

Tillitsvalgte i staten har som hovedregel rett til fri med lønn for å delta på denne typen kurs.

Veterinærforeningen dekker reise og opphold. Hotell vil bli booket og betalt direkte fra foreningen. Fly og annen transport må den enkelte selv ordne med og legge ut for. Reiseregning for dette sendes Veterinærforeningen.

Reiseregning

Sendes Veterinærforeningen på vanlig måte:

Reiseregningsskjemaet er oppdatert, og lastes ned fra våre nettsider: Lenke til reiseregningssiden

Reisregningen sendes direkte til økonomiavdelingen: Lenke til e-post

Har du behov for tilslutningsdøgn, kontakt Christian Tengs: Lenke til e-post
Veterinærforeningen er medlem av AKS.

Påmeldingsfrist