Den norske veterinærforening

MSD/FVE-studentstipend til Birgit Rønningen Stautland

22.01.2019
Veterinærforeningen gratulerer Birgit Rønningen Stautland med stipendet som deles ut av MSD og FVE (Federation of Veterinarians of Europe) til studenter hvert år. Hun er en av 36 2./3.-årsstudenter fra Europa som mottar et stipend på USD$ 5 000.

Birgit Rønningen Stautland, er 21 år og studerer på 2. året ved NMBU Veterinærhøgskolen. Birgit kommer fra øya Bømlo på Vestlandet der fiskeoppdrett kanskje er den viktigste næringen. Hun begynte på Veterinærhøgskolen i 2017 med ambisjoner om å bli akvaveterinær en dag.

Hun var blant 308 søkere og i sin stipendsøknad skrev hun

-          Veterinæryrket er i stadig og rask utvikling, og står overfor nye utfordringar og krav mellom anna innan oppdrett og akvakultur. Me står også overfor store miljø- og klimautfordringar, og verdsbefolkinga aukar. Dette vil krevje nye, bærekraftige måtar å produsere meir mat på. Eg trur veterinærane vil spele ei viktig rolle i denne utviklinga i samband med mattryggleik og sjukdomar, og eg ønskjer å vere med å bidra til dette! 

Ved siden av studiet har hun i dag en deltidsjobb som forskningsteknikker på NMBU ved avdeling for Produksjonsmedisin/Eksperimentell Biomedisin.

-          Eg syns dette er eit spennande felt innanfor veterinærmedisinen, og er interessert i forskinga på desse felta, forteller Birgit Rønningen Stautland. 

Målet med stipendet er å motivere til å fortsette på studiet og få en god akademiske erfaringen gjennom studiet.

-          Eg vart svært overraska og glad då eg vart tildelt MSD/FVE-stipendet, det var utruleg kjekt og motiverande for vidare studie. Det viser at alt det harde arbeidet til slutt er verd det, sier Birgit Rønningen Stautland.

Her kan du lese pressemeldingen om MSD/FVE-stipendet 2018.

0 Kommentar

Kommenter saken

Du må være logget inn for å kommentere.