Veterinærforeningen har hatt et stort engasjement for å få en formell lederutdanning som styrker og synliggjør vår profesjons brede kompetanse, og som vil gi våre medlemmer formalisert lederkompetanse innen generell ledelse med en tverrfaglig helsemedisinsk og beredskapsmessig tilnærming, sier sentralstyremedlem Annie Haavemoen.

I tillegg til generell ledelsestematikk blir bærekraft, én helse, samfunnsmedisin, samt helse- og totalberedskap viktige emner i lederutdanningen, og vil gi veterinærer en solid ballast for å lede i en tid med store endringer.

Veterinærer i lederroller er et mål for foreningen og styrker vår profesjons påvirkning i samfunnet. Å lede i og for egen profesjon er viktig. Det har derfor vært et ønske i foreningen å få på plass en formalisert etterutdanning innen ledelse. I den forbindelse tok vi kontakt med Gro Ladegård, professor ved Handelshøyskolen NMBU, for å høre om det var mulig å få til en formell lederutdanning, forteller fagsjef Camilla Larsen.

Det ble et svært godt første møte med NMBU og Gro Ladegård der arbeidet med å få en masterutdanning i ledelse for helseprofesjoner ble igangsatt. Veterinærforeningen inviterte de medisinske profesjonsorganisasjonene til et felles møte med NMBU Handelshøyskolen og professor Gro Ladegård. Flere av foreningene så stor nytte av en felles masterutdanning i helseledelse med bred helsemedisinsk tilnærming.

Gjennom året har Veterinærforeningen hatt uformelle møter med Gro Ladegård og Thore Larsgård fra NMBU og gitt våre innspill til tematikk, studieplaner og pensum.

Handelshøyskolen MNBU og professor Gro Ladegård, har satt sammen en master i ledelse som vektlegger våre tids komplekse lederutfordringer og som styrker tverrfaglig samarbeid og samhandling på tvers av helseprofesjonene.

Veterinærforeningen kommer fortløpende med mer informasjon etter hvert som NMBU legger ut mer informasjon om masterutdanningen på sine nettsider og åpner for søknader.

Vi gleder oss til å følge de første veterinærene gjennom utdanningsforløpet!