President David Persson presenterte forslag til handlingsplan som inkluderer både nye og kjente momenter. En hovedoppgave for styret i perioden blir å gjennomgå foreningens struktur og aktiviteter for å sikre en relevant medlemsforening også i fremtiden. Samtidig videreføres satsingsområder innenfor dyrevelferd, arbeidslivets lønns- og arbeidsvilkår, og den veterinære identiteten. Et nytt satsningsområde er beredskap, som nå integreres som et gjennomgående tema i både faglig og fagpolitisk arbeid. Handlingsplanen legger også vekt på kunnskaps- og kompetanseutvikling for medlemmene.

Detaljer om handlingsplanen

Handlingsplanen for sentralstyret setter søkelys på flere hovedområder:

  1. Strategiarbeid Veterinærforeningen 2030: Hovedoppgaven for det nyvalgte sentralstyret er å gjennomføre strategiprosjektet Veterinærforeningen 2030. Målet er å sikre at foreningen forblir relevant for alle veterinærer, og er en tydelig stemme i samfunnsdebatten.
     
  2. Fagpolitiske satsingsområder:
  • Dyrevelferd, dyrehelse og beredskap, inkludert veterinærvakten.
  • Arbeidslivet: Forbedre lønns- og arbeidsvilkår for veterinærer.
  • Den veterinære identiteten: Styrke den profesjonelle identiteten til veterinærer.
  1. Kommunikasjon og synlighet: Veterinærforeningen skal fremstå som en tydelig fagforeningsstemme og ekspert, som snakker på vegne av medlemmene og i et dyrevelferdsperspektiv. Dette inkluderer et kommunikasjonsarbeid som skal bidra til positiv profilering av veterinærer.
     
  2. Oppfølging av vedtak fra representantskapet:
  • Endring av Lov om dyrehelsepersonell, spesielt §4 om autorisasjon og aldersgrense.
  • Utrede muligheten for en samarbeidsavtale mellom Villa Sana, Modum Bad og Veterinærforeningen.
     
Veterinærforeningen 2030

Et annet sentralt tema på seminaret var prosjektet "Veterinærforeningen 2030". Sentralstyret diskuterte prosjektbeskrivelsen og vedtok å etablere en styringsgruppe som skal lede arbeidet. Prosjektet har som mål å styrke foreningens posisjon og sikre en bærekraftig utvikling frem mot 2030. I første fasen (vår 2025) av prosjektet vil vi kartlegge medlemmers ønsker og behov, blant annet gjennom en medlemsundersøkelse, og involvere representanter fra særforeningene og utvalgene for å diskutere mulige løsninger. Den neste fasen (høst 2025) vil dreie seg om å utarbeide forslag til løsninger i dialog med foreningsleddene. Siste fase er å konkretisere og forankre forslagene til endringer og behandle disse på representantskapet i november 2026.

Under første samling med sentralstyret hadde vi gode og konstruktive diskusjoner om veien fremover og jeg ser frem til å arbeide med viktige prosjekter og satsinger som skal bidra til å styrke både foreningen og veterinærstanden, sier president David Persson i Veterinærforeningen.

Referater tilgjengelig på nettsidene

Hvis du er interessert i å følge med på hvilke temaer som tas opp på sentralstyremøtene og følge med på foreningens arbeid og beslutninger, så legge referater ut her i etterkant av møtene (husk pålogging som medlem).