Vedtaket innebærer at studiestøtten vil justeres automatisk i takt med grunnbeløpet i folketrygden, som igjen følger lønns- og prisveksten. På denne måten sikres studentene en støtte som holder tritt med levekostnadene og ikke gradvis mister sin verdi over tid slik den gjør i dag.

Stortinget har bedt regjeringen fremme forslag om G-regulering av studiestøtten i neste stortingsperiode. Dermed er det fortsatt et stykke arbeid som gjenstår, men vedtaket er et tydelig signal om politisk vilje til å sikre bedre økonomiske rammer for studenter.

President David Persson og generalsekretær Christine Meling feirer GDette er en viktig seier for dagens og morgendagens studenter. At støtten nå skal følge prisveksten gir større økonomisk forutsigbarhet og trygghet for studentene, og flere vil kunne velge å ta høyere utdanning, sier David Persson, president i Veterinærforeningen.

Også Veterinærstudentene har kjent på det økonomiske presset. Langt studium, ofte ved studiesteder i utlandet, stort pensum og krevende praksisperioder gjør det vanskelig å kombinere studiet med deltidsjobb.

Dette vedtaket betyr utrolig mye. Det viser at vi blir hørt, og at våre bekymringer tas på alvor. Økt studiestøtte er det viktigste enkelttiltaket for at flere skal kunne velge veterinærutdanningen uten å bekymre seg for økonomien, sier Kristin Lein, leder i Veterinærforeningens studentforening.

Veterinærforeningen støtter Akademikernes neste mål: Å jobbe for at studiestøtten på sikt økes til minst 1,5 G – noe som vil utgjøre rundt 195 000 kroner i året, mot dagens 167 000.

Nå håper vi at neste regjering prioriterer denne saken og innfører å knytte studiestøtten til G i neste stortingsperiode.