Den norske veterinærforening

Overgang fra sentral tariffavtale til hovedavtale i privat sektor

21.06.2018
Årets forhandlinger med NHO er avsluttet og resultatet markerer en milepæl for veterinærer i virksomheter tilknyttet NHO.

 

I forhandlingene ble partene enige om å gå vekk fra den nåværende tariffavtalen som kun kan brukes i dyreklinikker, og opprettet i stedet en hovedavtale som kan brukes i alle sektorer, og hvor lokale særavtaler kan tilpasses den enkelte virksomhet i mye større grad i forhold til tidligere. Den nye avtalen vi bli innført 01.01.19. AFP bilaget videreføres også den nye avtalen.

Den nye hovedavtalen er tilsvarende det de fleste andre Akademikerforeninger har, og Veterinærforeningen er sikker på at våre tillitsvalgte vil være med på å skape best mulig arbeidsvilkår for våre medlemmer der ute. Gjennom hovedavtalen har de nå fått et verktøy hvor de i større grad kan gjøre dette enn før.

Veterinærforeningen oppfordrer derfor alle våre tillitsvalgte i privat sektor (dyreklinikker, akvasektor, industri) om å melde seg på tillitsvalgtskurset vårt til høsten, slik at vi kan gi en innføring i betydningen av, og overgang til den nye avtalen.

 

 

Quality hotel gardermoen 

Meld deg på her

 

Siden den gamle avtalen fases ut er det ikke gjort endringer i denne. I årets lønnsforhandlinger skal man derfor gjennomføre lokale forhandlinger på samme måte som tidligere. Frontfaget endte på 2,8 % i år, og man kan eventuelt se hen til dette som et utgangspunkt for de lokale forhandlingene

 .

0 Kommentar

Kommenter saken

Du må være logget inn for å kommentere.