Den norske veterinærforening

Tips til jobbsøknad

Før du søker en stilling bør du gjennomgå stillingsannonsen eller informasjonen du har fått om stillingen. Stillingssøknad, CV og det du sier på et eventuelt intervju bør være tilpasset det arbeidsgiver er på jakt etter.

Det er også fornuftig å kontakte arbeidsgiver før du skriver søknad hvis du har forberedt spørsmålene godt før du ringer. Husk at du først leser stillingsannonsen og hva som står på virksomhetens webside, slik at du ikke spør om ting som står du bør ha funnet ut før du søker.

NAV har utarbeidet et eget skjema for å skrive en målrettet jobbsøknad

Når du har analysert stillingen er tiden kommet for å skrive søknad og CV.

CV, eller curriculum vitae, skal gi oversikt over utdanning og tidligere erfaring, slik at arbeidsgiver raskt skal danne seg et bilde av deg og din bakgrunn.

I søknaden trekker du frem de opplysningene om deg selv og dine kvalifikasjoner som er relevant for stillingen ut fra analysen du har gjort.

 Standardsøknader er ikke å anbefale. Også CV bør justeres i forhold til den enkelte søknad. Send alltid med CV når du sender en søknad.

Les mer om hvordan du skriver søknad og CV på www.nav.no.

Last ned jobbsøkerbrosjyre som Akademikerne og NSU har utarbeidet. DNV er tilsluttet Akademikerne, som er den hovedsammenslutningen som spesielt arbeider for å ivareta interessene til langtidsutdannede.

I samarbeid med Norsk Studentunion har Akademikerne laget en brosjyre for deg som søker jobb. Kontakt DNVs sekretariatet hvis du ønsker brosjyren tilsendt.