Forsinkelsene innebærer at Statsbygg ikke kan gi tilgang til prøvedrift slik det var planlagt 15. juni. Dermed er det besluttet å utsette studiestart ute på Campus Ås til januar 2021.

Dette var forventet siden restriksjonene de norske myndigheter har pålagt alle ble forlenget. Veterinærforeningen støtter ledelsen i beslutningen om å utsette studieoppstart på Campus Ås. Dette vil dessuten gi oss rom til å kunne utføre flere virksomhetstester av bygget før vi starter med undervisningen, sier Hege Brun-Hansen, hovedtillitsvalgt NMBU Veterinærhøgskolen.

Veterinærforeningen følger situasjonen nøye og støtter beslutningen til ledelsen ved NMBU Veterinærhøgskolen. Det er avgjørende for studenter, ansatte og dyreeiere at bygget fungerer optimalt før innflyttingen gjøres. Vi forventer at myndighetene forstår hvilke utfordringer og konsekvenser dette medfører for NMBU Veterinærhøgskolen, både når det gjelder personell og økonomi. NMBU Veterinærhøgskolen må få dette kompensert, sier president Torill Moseng.