• Marie er ansatt i privat sektor og har innskuddspensjon. Hennes arbeidsgiver sparer 5% av hennes årslønn i pensjon og betaler gebyrene fra pensjonsleverandøren.
  • Maries arbeidsgiver har en avtale med en pensjonsleverandør som tar 2000* i forvaltningsgebyr per år på det som kalles aktivt pensjonskapital (den totale summen arbeidsgiver har spart til deg som ansatt i bedriften). Etter å ha sjekket finansportalen.no ser hun at dette er veldig høyt. Som medlem vil hun i januar kunne flytte all sin pensjon til Kron og få et årlig forvaltningsgebyr på 500* kr i stedet. Siden arbeidsgiver er pliktig til å betale forvaltningsgebyret på det aktive pensjonskapitalen betyr det at Marie vil få mellomlegget på 1500 rett inn på sin pensjonskonto. Dermed får hun faktisk betalt for å flytte pensjonen sin til Kron.
  • Dette betyr også at besparelsene blir større fra år til år ved å bytte til Kron. Den gode rabatten på den passive pensjonen (fra tidligere arbeidsgivere) gjør også at Marie kommer bedre ut av det ved å ha hele pensjonspotten hos Kron.