Nottingham

Nottingham universityDet er sagt at Nottingham er den perfekte studentby; med to store universiteter og mange studenter er det alltid noe som skjer. Nottingham har cirka 300 000 innbyggere og ligger mer eller mindre midt i England. Her er noe for enhver: kjente, store konsertarenaer for musikkelskere, engelsk toppfotball for fotballfans og Robin Hood og Sherwood-skogen for historieinteresserte. Og bare en to timers togtur unna ligger hovedstaden og storbyen London.

Universitetet og studiet

Nottingham huser Storbritannias nyeste veterinærskole. Skolen åpnet i 2006, og ble av The Times/Sunday Times Good University Guide 2014 kåret til det beste britiske universitetet å studere veterinærmedisin ved. Nye fasiliteter med laboratorier, forelesningssaler og det meste man kan tenke seg av moderne utstyr til forskning og klinisk arbeid, gjør dette til en attraktiv skole som legger alt vel til rette for studentene.

Studiet i Nottingham skiller seg ut fra andre ved at det er veldig praktisk rettet fra dag en, noe som har gjort det til veterinærskolen i Storbritannia med flest søkere per studieplass. Studiet er 5 år langt; fire år med undervisning og praktisk arbeid på skolen, og 5. året hvor man er på utplasseringer på klinikker rundt omkring i Storbritannia. I tillegg må man i løpet av tredje året fullføre et forskningsprosjekt. Tema for forskningen velger studenten stort sett selv. University of Nottingham er internasjonalt anerkjent for sitt forskningsarbeid, og forskningsprosjektet gir studentene en unik mulighet til å se andre sider av veterinærmedisin.

Som en del av studiet må man også fullføre minimum 35 uker med utplasseringer. Disse blir organisert av studenten selv, slik at hver enkelt kan fokusere på ønsket område innenfor veterinærmedisin. Dette skal sørge for at studentene får mest mulig klinisk erfaring før man er ferdig utdannet.  

Opptak skjer gjennom UCAS (Universities and Colleges Admission Services), med søknadsfrist ca. ett år i forveien. Lenke til UCAS

Edinburgh