Litt om byen

Wroclaw er den fjerde største byen i Polen med sine rundt 700.000 innbyggere. Byen ligger helt vest i Polen, nær landegrensene til Tyskland og Tsjekkia. WroclawGrunnet sin beliggenhet har den opp gjennom tidene tilhørt både Tsjekkia og en lengre periode også Tyskland under navnet Breslau. Byen bærer preg av sin flerkulturelle bakgrunn arkitektonisk sett, og regnes for å være blant Polens vakreste.

Elven Oder (Odra på Polsk) slynger seg rundt byen og er årsaken til byens mange flotte broer.

Byen har flere universiteter, høyskoler og forskningsinstitutter, og det er ikke mindre enn 150.000 studenter totalt.  En ordentlig studentby!

Byens hjerte er markedsplassen Rynek. Her finner man restauranter, hoteller, utesteder og butikker. Like i nærheten ligger «hoveduniversitetets» mektige hovedbygning samt flere store kirker.

I 2012 var Wroclaw vertsby for EM i fotball, og i 2016 var den Europas kulturhovedstad sammen med San Sebastian i Spania.

Wroclaw er virkelig en by som byr på noe for alle og enhver, og er verdt et besøk. Eller kanskje 5,5 år som veterinærstudent?

Universitetet og studiet

Veterinærprogrammet i Wroclaw strekker seg over 5,5 år, og er ett av to steder som i dag tilbyr studiet på engelsk i Polen. Studiet er lagt opp slik at man har mange basisfag de første to årene, før man tredje året begynner med noen kliniske fag. Fjerde året har man for det meste gårdsdyr og hest som kliniske fag og femte året hund og katt primært.

Skolen ble etablert i Wroclaw i 1945, men har røtter tilbake til Lviv hvor den først var grunnlagt i 1881. Skolen går for å være en «city school» og har attraktiv beliggenhet med kort avstand til byen og fine boligområder. Med få minutters gange fra skolen finner man flere kafeer, lunsjbarer, et stort kjøpesenter og et knutepunkt for alle byens trikker.

Opptak skjer igjennom den Norske agenten EEC (European Educational Consultants). Besøk hjemmesiden via følgende Lenke til EEC  for mer info om opptak, studieforløp og annet.