Du kan studere veterinærmedisin på engelsk ved University of Veterinary and Pharmaceutical Sciences i Brno. Utdanningen er seksårig og kan undersøkes videre via følgende Lenke til University of Veterinary and Pharmaceutical Sciences.

Brno

Med en befolkning på drøyt 380 000 personer, er det den nest største byen i Tsjekkia. Livet og atmosfæren i Brno er farget av byens mange universiteter – cirka 100 000 studenter studerer i Brno hvert år.

Byen er stor nok til å ha alle fasiliteter man har behov for, men samtidig liten nok til å gi et inntrykk av en koselig, liten småby.

Fritid

I byen finner du også et stort utvalg av shopping, kultur og uteliv. Brno ligger i Moravia i den sørlige delen av Tsjekkia. Landskapet er vakkert med vingårder og bølgende åser i sør, og det bøhmiske-moraviske høylandet i nord. Med andre ord, hvis du kommer deg litt utenfor byen, er det gode muligheter for fotturer, camping, ski og andre opplevelser.

Søknadsprosess

Du kan søke ved å sende en e-post til universitetets utdanningsrådgiver for det engelske programmet Michaela Ticha. Lenke til Michaela Tichas e-postadresse. Du må ta en totimers opptaksprøve som tester deg i biologi og kjemi.

Et annet alternativ er å søke gjennom "Eduplanet" som tilbyr opptaksprøve i Sverige. Prøven kan gjøres èn gang per år. Lenke til "Eduplanet"

Testen består av to delprøver i fagene biologi og kjemi, og er på engelsk. Biologitesten består av 37 spørsmål, både multiple-choice spørsmål og kortere essay spørsmål. Kjemitesten består av 17 spørsmål som besvares ved å skrive hvilken formel man søker etter eller på annen måte beskrive den. Hele prøven er 120 minutter lang for begge deler, og det er ingen pause mellom.

Innpass for utenlandsstudenter på Norges veterinærhøgskole

Norges veterinærhøgskole utlyser ledige plasser til veterinærstudiet inntil to ganger årlig. Ved eventuelle ledige plasser blir dette kunngjort på Veterinærhøgskolens nettsider. Søkerne vil bli vurdert i henhold til de studieresultater de har hatt på studiet frem til søketidspunktet.
Lenke til mer informasjon om erstatningsstudent hos NVH

Godkjenning

For å praktisere som veterinær i Norge med utenlandsk utdanning må du ha autorisasjon fra Mattilsynet. Hovedkravet for utdanning innen EU/EØS er at man kvalifiserer til godkjenning i landet man har utdanningen fra.
Lenke til mer informasjon om godkjenning av veterinærutdanning fra utlandet (Mattilsynet)

Hvis du lurer på noe mer angående det å studere i Brno eller tips til områder og bo i ta gjerne Kontakt med oss i styret via Lenke til DNV-S Brnos e-postadresse