Litt om byen

Bodø er Nordlands største by på drøyt 50 000 innbyggere. Klima og naturen rundt byen er preget av kystklima og med verdens sterkeste tidevannsstrøm, Saltstraumen, i tillegg til et spektakulært fjell og fjord landskap. Turmulighetene er mange både nært og fjernt fra sentrum og skreddersydd for de fleste. Fiskemulighetene er også mange og Saltstraumen er yndet sted for fiskeentusiaster.

Bodø

 

 

 

 

 

 

Byens fotballag, Bodø/Glimt, rykket opp til Tippeligaen i 2013 og har tilholdssted på Aspmyra Stadion midt i byen.

I tillegg til universitet finnes Politihøyskolen og mange forskningsmuligheter innenfor akvakultur.

UiN og Animal Science

Veterinærstudiet ved UiN (Universitet i Nordland) er basert på prekliniske fag over 3 semester ved fakultet for biovitenskap og akvakultur, hvor de resterende 9 semestrene tas ved samarbeidsuniversitet i Slovakia, The University of Veterinary Medicine and Pharmacy i Košice. Etter de første 3 semestrene i Košice har man fullført en bachelorgrad i Animal Science og kvalifiserer direkte til videre veterinærstudiet.

UiN ble akkreditert i 2011 og ble godkjent som et universitet. Skolen ligger cirka 10 km fra Bodø sentrum, men med et godt utviklet busstilbud. UiN består av campus UiN Helgeland, UiN Vesterålen og UiN Bodø og har totalt cirka 6000 studenter.

Bodøstudentenes idrettslag har de fleste idretter som det er interesse for blant studentene.

Opptaket skjer via samordna opptak og starter på høstsemestret, og har plass til 25 studenter. Det er både norske og utenlandske studenter som kan søke på studiet så fremt at de kan forstå et nordisk språk. Dette på grunn av at forelesningene holdes på engelsk.