Hvordan ivareta personvern, lover og etiske grenser når vi beveger oss på nettet?

I dagens digitale verden hvor mange av oss deltar i sosiale medier er dette et tema det kan være nyttig å ha et bevisst forhold til, og å snakke om på arbeidsplassen.

Kompetanse og forståelse

Det er viktig at vi har kompetanse om og forståelse for hvordan sosiale medier brukes, og hva en bør være forsiktig med. Mange har opplevd å bli baksnakket og mobbet «på nettet» og dette er en like alvorlig hendelse som annen mobbing og trakassering.

Arbeidsplassen og sosiale medier

Hvordan forholde seg til sosiale medier i jobbsammenheng? Er det greit å blande jobb og privatliv? Det er viktig at en tar denne diskusjonen på arbeidsplassen slik at en skaper en god digital kultur uten mobbing og trakassering.

Verktøy
 • Lenke til dubestemmer.no har laget flere filmer som en kan se sammen på arbeidsplassen. Målgruppen for filmene er ungdom, men budskapet passer for alle. Her er tittelen på tre av filmene du finner via lenke til nettsiden.
  • Trollus Netticus
  • Var det du som sendte den dritkjipe meldinga?
  • Nick og thea
 • Lenke til slettmeg.no
  Her finner du informasjon og om hvordan du enkelt kan slette profiler fra ulike nettsider, rapportere uønsket innhold, komme i kontakt med de ulike nettsidene, og mye mer.
 • Lenke til nettvett.no
  Nettsiden er laget av Nasjonal kommunikasjonsmyndighet (Nkom) på oppdrag fra Samferdselsdepartementet og i samarbeid med andre myndigheter, IKT-bransjen og representanter for brukerne. Her får du informasjon om og hjelp med blant annet bruk av e-post, chat og sosiale medier, spam, virus, deling av filer på internett, nettbank, og beskyttelse mot angrep utenfra.