Total anslår vi at 100 norske studenter startet på veterinærstudiet i utlandet i år og det utdannes omtrent like mange veterinærer i utlandet som i Norge.

Det er fantastisk å se at så mange ønsker å studere veterinærmedisin i utlandet. Disse nye studieplassene, sammen med de 20 nye fullfinansierte studieplassene ved NMBU Veterinærhøgskolen, er viktige for å kunne sikre fremtidens dyrevelferd og folkehelse, sier leder av DNV-S Cornelia Örtenwall.

Studentene ved Bodø starter på et utenlandsstudium, men de første tre semestrene tar de i Bodø ved Nord Universitet. Dette er ledd i et samarbeid med The University of Veterinary Medicine and Pharmacy i Košice, Slovakia, hvor de fortsetter å studere de ni neste semestrene.

Det er veldig hyggelig at det er så mange som velger å starte veterinærstudiene sine i Bodø. De er en flott studentby med godt miljø og flott natur. Fordelen med dette studieløpet er at klassen rekker bli godt kjent, før de sammen flytter til Slovakia. Det er også en trygghet i å ha Nord Universitet i ryggen gjennom hele bachelorgraden. Generelt har studentene her i Bodø god kontakt med studenter fra tidligere kull, slik at erfaringer om studiene og Slovakia er lett tilgjengelig. I Bodø får studentene en god innføring i teoretiske fag, før de reiser ned til Slovakia hvor det blir mer praktiske fag, forteller Ieder i klubb Bodø, Inger-Lise Sande.